2018. június 6., szerda

Gundel gulyás bográcsban






Hozzávalók 6 személyre: 

  • 65 dkg sertéshús (tarja vagy comb)
  • 40 dkg krumpli
  • 40 dkg paradicsom (konzerv is jó)
  • 3 dkg sertészsír
  • 2 zöld paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 0,5 evőkanál köménymag
  • 1 babérlevél
  • só, őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • ízlés szerint ecet

Elkészítése: 

  • A bográcsban zsírt olvasztunk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a babérlevelet, megszórjuk köménymaggal, és együtt kissé lepirítjuk. 
  • A húst megmossuk, kockára vágjuk, majd a hagymás alapon fehéredésig pirítjuk. A paradicsomot hozzádjuk, megkavargatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. 
  • Közepes tüzön addig főzzük, amíg a hús megpuhul, ekkor a kockára vágott krumplit is beletesszük. 
  • Sózzuk és borsozzuk, és az ételt készre főzzük. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk, és ecetet kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: