Minden esetre nagyon finom lett, majd palacsintában, zabkásában, linzerekben, vagy kenyéren fogja végezni.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye (kimagozva ennyi)
- 25 dkg eritrit (ízlés szerint lehet több is)
- 5 evőkanál chia mag
- 1 teáskanál citromsó
Elkészítése:
- Előkészítünk 2 nagy, vagy 3-4 kisebb befőttes üveget, tökéletes állapotban lévő fedővel. Forró vízben megmossuk, esetleg kifőzzük, de a legjobb, ha mosogatógépben 70 fokon elmossuk.
- A cseresznyét egy edényben 30 percig főzzük, néha megkavargatjuk.
- Ezután hozzáadjuk az édesítőt, a chia magot, meg a citromsót, és további 15 percig főzzük, sűrűn kavargatva.
- A dzsemet üvegekbe töltjük, szorosan, légmentesen lezárjuk, és rögtön fejre fordítjuk.
- Végül szásazdunsztban hagyjuk kihűlni: jó vastagon bebugyoláljuk meleg takaróval, és lehetőleg olyan helyre tesszük, ahol nincs légmozgás (én pl az ágynemű tartóba raktam).
Megj: A chia mag zselés állagot kölcsönöz, és növeli a fehérjetartalmát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése