2018. június 13., szerda

Epres lepény


-->


Ez a legegyszerűbb, és legfinomabb lepény, más gyümölcsökkel is gyakran készítem. Nálunk ebben az időszakban még érik az eper, ezért most azzal sütöttem.

Hozzávalók: 

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • csipetnyi só
  • a tetejére: 60 dkg eper

Elkészítése:

  • A tojássárgáját a cukorral, meg a vaníliával fehéredésig habosítjuk, majd kikavarjuk a vajjal, végül pedig hozzáadjuk a lisztet a sóval. 
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. 
  • A tésztát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk megmosott, megpucolt, és félbevágott eperrel. 
  • 180 fokos sütőben, kb 35 perc alatt megsütjük. Miután langyosra hűlt, nagyobb négyzetekre vágva tálaljuk.

Tipp: Fahéjas porcukorral is megszórhatjuk tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések: