2018. június 17., vasárnap

Meggyes linzer


-->

Nálunk most kezdett érni a meggy :) Hú de nagyon finom sütemény készült belőle, ezt érdemes megsütni!

Hozzávalók a tésztához: 

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez: 

  • 18 dkg magozott meggy
  • 5-7 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • néhány csepp citromlé
  • nagy csipet őrölt fahéj


A mázhoz: 

  • 2 evőkanál meggylé
  • 8 dkg porcukor
  • 2 kocka étcsokoládé

Elkészítése: 

  • A hozzávalókat egy tálba mérjük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább két órára hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • A hideg tésztát kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A fennmaradó tésztát újragyúrjuk, nyútjuk, és ismét kiszaggatjuk. 
  • Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük. 
  • A töltelékhez a meggyet a cukorral, meg a citromlével felforraljuk. Először kiveszünk belőle 2 evőkanálnyit, és ezután összeturmixoljuk. Belekavarjuk a pudingport, meg a fahéjat, és kavargatva felforraljuk. 
  • Miután a linzerek kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a meggylekvárral. 
  • A mázhoz kikavarjuk a félretett meggylevet, illetve a porcukrot, és ezzel megkenjük a sütemény tetejét. Olvasztott csokoládéval megcsíkozzuk tetszés szerint.


-->

Nincsenek megjegyzések: