-->
Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 7 dkg liszt (zablisztet használtam)
- 1 tojás
- 1 közepes hagyma
- 2 nagy cikk fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 teáskanál koriander mag
- 1 teáskanál római kömény
- kb 0,5 dl a borsó főzőlevéből
- fél csapott teáskanál sütőpor
- só, őrölt bors
- a sütéshez olaj (kókuszolaj)
A salátához:
- 1 kisebb fej brokkoli
- 1 kígyóuborka
- 10 dkg málna
- 1 dl szójaszósz
- 4 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál szezámpaszta
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
1.
A csicseriborsó levét leöntjük, a hagymát, a
fokhagymát, meg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt
összeturmixoljuk (annyi lével hígítsuk, amennyi szükséges), és félretesszük.
2.
Az uborkát megmossuk, majd zöldséghámozóval
vékonyra szeleteljk.
3.
Rózsáira szedjük a brokkolit, és enyhén sós
vízben 5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
4.
Egy tálban összekavarjuk a zöldségeket
szójaszósszal, szezámkrémmel olajjal, citromlével, illetve sóval és borssal.
5.
Nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából,
és forró olajon megsütjük a csicseriborsó
fasírtokat.
6.
Tálaláskor brokkoli-uborka salátával kínáljuk,
málnával megszórva.
Tipp: Szezámpaszta hiányában adjunk a salátához 2 evőkanál
pirított szezámmagot, és 1 evőkanál joghurtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése