-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 nagyobb, vagy 8 kisebb csont nélküli csirkecomb
- 6-8 sárgabarack
- 1 vöröshagyma
- 1-1 evőkanál édes- és csípős fűszerpaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál ételízesítő, oregánólevél
- só, őrölt bors
A kukoricához:
- 2 kukorica
- 2 cikk fokhagyma
- 2-2 evőkanál kakukkfű és oregánó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál csípős fűszerpaprika
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- 1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd alaposan bekenjük olaj-paprika-só-bors keverékkel.
- 2. Egy tűzálló tál alját kirakjuk hámozott, és szeletekre vágott hagymával, belerakjuk a húst, és felöntjük 1 dl ételízesítős vízzel. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
- 3. A kukoricát sós vízben puhára főzzük, és szeletekre vágjuk. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, fűszerpaprikával, és a fűszerekkel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk.
- 4. 20 perc sütés után, a félbevágott barackot a húshoz adjuk, megszórjuk oregánóval, és tovább sütjük.
- 5. Végül a sütés utolsó 10 percében hozzáadjuk a kukoricát.
- 6. Az ételt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése