2017. március 19., vasárnap

Zöldborsó-rukkola leves retekkel




Hozzávalók 4 személyre: 

  • 75 dkg zsenge zöldborsó
  • 30 dkg krumpli
  • 8 dkg rukkola saláta
  • 10 retek
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • só, őrölt bors



Elkészítése: 

  • Az olajat egy fazékban felmelegítjük, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit, felöntjük alaplével, és 15 percig főzzük. 
  • Hozzáadjuk a zöldborsót, majd 5 perc főzés után a tűzről levesszük, és a salátát is hozzáadjuk (egy marékkal félreteszünk a tálaláshoz). Az egészet összeturmixoljuk, illetve sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. A tejszínt belekavarjuk, és felforraljuk a levest. 
  • Egy serpenyőben, kevés vajon 3 percig pirítjuk a cikkekre vágott retket, majd sóval és borssal megszórjuk. 
  • A levest melegen, a félretett salátával, illetve retekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: