2017. március 8., szerda

Hideg spenót-avokádó leves füstölt lazaccal




Hozzávalók 4 személyre: 

  • 20 dkg füstölt lazac
  • 10 dkg krumpli
  • 3 avokádó
  • 2 dkg spenót
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál kapor
  • 1 evőkanál metélőhagyma (snidlng) 
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 dl zöldségalaplé
  • só, őrölt bors, csipetnyi cukor



Elkészítése: 

  • Egy edényben az olajon lepirítjuk az apróra vágott krumplit, majd felöntjük zöldségalaplével, és puhára főzzük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. 
  • A spenótot alaposan megmossuk, az avokádót meghámozzuk, a magját kiemeljük. 
  • Egy fél avokádót meglocsolunk citromlével, és félretesszük a tálaláshoz. 
  • A többit a spenóttal együtt a krumplihoz adjuk. Összeturmixoljuk, majd sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. 
  • Tálaláskor megszórjuk lazac darabokkal, kaporral, apróra vágott metálőhagymával, illetve kirakjuk avokádó szeletekkel

Nincsenek megjegyzések: