2017. március 23., csütörtök

Sült paprikás csirkés tészta


Nagyon szeretem a sült paprika ízét, és ebben az ételben is kitűnően vizsgázott.
Más fajta tésztával is készülhet természetesen, nekem éppen ilyen volt kéznél.


Hozzávalók 4 személyre:


  • 50 dkg piros kápia paprika
  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tollhegy tészta (penne)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál kapor
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • kevés citromlé
  • só, őrölt bors
  • saláta a tálaláshoz
Elkészítése:

  • Megmossuk a paprikát, kétfelé vágjuk, a csumáját kiszedjük. Alufóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben megsütjük. Amikor fekete pöttyök jelennek meg rajta, akkor jó. MIután megsült, egy tálba kiszedjük, megsózzuk, és lefedjük.
  • Néhány perc után a paprika héját lehúzzuk, és a tejszínnel összeturmixoljuk.
  • Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.
  • Hozzáadjuk a kockára vágott húst, meg az apróra vágott fokhagymát, és kavargatva enyhén megpirítjuk. Ráöntjük a paprikaszószt, összekavarjuk, felforraljuk.
  • Ízesítjük sóval, borssal, és citromlével.
  • A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és összekavarjuk olívaolajjal, illetve apróra vágott kaporral.
  • Végül a paprikás csirkével tálaljuk, mellé pedig friss salátát kínálunk.

Nincsenek megjegyzések: