2017. március 13., hétfő

Káposztás rétes metélőhagymás joghurtszósszal



Hozzávalók: 

  • 40 dkg káposzta
  • 30 dkg krumpli
  • 25 dkg sárgarépa
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 marék petrezselyemzöld
  • 8 réteslap (fagyasztott)
  • 1 tojás
  • só, őrölt bors


A joghurtszószhoz: 

  • 25 dkg natúr joghurt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • só, őrölt bors
  • csipentyi őrölt szerecsendió


Elkészítése:


  1. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott (legyalult) káposztát, meg a vékonyra szelt répát. Felöntjük 2 dl vízzel, kb 5 percig pároljuk (amíg a víz elfő). Közben a krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A réteslapokat egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire egymásra terítjük úgy, hogy egyenként megkenjük olvasztott vajjal. Zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét.
  3. Egy tálban összekavarjuk a káposztás ragut a krumplival, tojásal, apró kockára vágott sajttal, petrezselyemzölddel, illetve tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tölteléket a réteslap egyik oldalára halmozzuk úgy, hogy a szélein egy kevés helyet meghagyunk. A széleket ráhajtjuk.
  5. Feltekerjük, és mindenhol megkenjük a maradék olvasztott vajjal.
  6. 180 fokos sütőben, kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
  7. A sütőből kivéve, szeletekre vágjuk.
  8. A joghurtot összekavarjuk apróra vágott metélőhagymával, sóval, és borssal ízlés szerint. Ezt kínáljuk a rétes mellé.

Nincsenek megjegyzések: