2017. március 7., kedd

Kókuszos csokoládépuding (nyers)



Olyankor készítem ezt a krémet, amikor édességre vágyom, de olyant szeretnék enni, ami nem káros az egészségre. Egyszerűen csak kanalazok belőle, vagy diétás palacsintát sütök, és ez lesz bele a csokikrém. Sütemények, kekszek töltelékeként is érdemes kipróbálni, nemcsak magában, mert nagyon finom, és tápláló.
Igazán finom, krémes kókuszpudinggal lesz, de sima tejjel is el lehet készíteni.


Hozzávalók 4-6 személy részére: 

  • 4 dl (kókusz)tej
  • 5 evőkanál chia mag
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál juharszirup (vagy méz)
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • a tálaláshoz: néhány szem mandula, kókuszreszelék


Elkészítése: 

  • A hozzávalókat egy turmixgépbe öntjük, és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű, krémes állagú pudingot nyerünk (kb fél perc). Ha szükséges, édesíthetjük még természetes édesítőszerrel (pl méz, nyírfacukor, eritrtit). 
  • Az igy kapott nyers pudingot desszertes tálikókba adagoljuk, és mindenik tetejét megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel, illetve apróra vagdalt mandulával.

Megj: A chia a mentafélék családjához tartozó növény, melynek a legértékesebb része a magja.
Rendkívül gazdag omega 3 zsírsavakban, rostokban, mangánban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban. Sokféle módon felhasználhatjuk, változatosabbá és egészségesebbé téve így a táplálkozásunkat.

Nincsenek megjegyzések: