2014. október 13., hétfő

Tormás krumplileves


Krumplilevest is sokféle módon lehet készíteni, ez egy krémes, nagyon ízletes változat, melyet a sült szalonna, meg a friss, reszelt torma tesz különlegessé. A gyermekeim a krumplilevest szeretik a legjobban, így néha muszáj egy kis csavart belevinni. Hűvösebb időszakban éppen tökéletes ebéd :)


Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 kisebb torma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

  • Egy edényben az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd kiszedjük, félretesszük.
  • A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, kavargatva kevés ideig együtt pirítjuk.
  • Felöntjük 1,5 l vízzel, megsózzuk, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó percekben hozzáadjuk az ételízesítőt is.
  • Ezután a krumpli egy részét (kb a felét) szűrőkanállal kiszedjük, a többit pedig összeturmixoljuk.
  • Belerakjuk a félretett krumplit, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
  • Tálaláskor a levest megszórjuk sült szalonnával, és friss, reszelt tormával.

Nincsenek megjegyzések: