2014. október 24., péntek

Reform vargabéles


Annyiban tér el a hagyományos vargabélestől, hogy ez teljes kiörlésű tésztából készült, és nem használtam rétestésztát, helyette megszórtam a tetejét egy kis finom ropogós, egészséges mandulával. A cukrot nyírfára cseréltem, a túró pedig zsírszegény, a mazsolát pedig csak azért hagytam ki belőle, mert éppen nem volt itthon.
Nagyon szeretjük :)

Hozzávalók:

  • 70 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 20 dkg teljes kiörlésű tészta (vékonyabb fajta)
  • 25 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg mazsola
  • 2,5 dl kefír
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 teáskanál vanília aroma
  • csipetnyi só
  • a tetejére 5 dkg mandula

Elkészítése:


  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  • A túrót kikavarjuk a cukorral, a kefírrel (vagy tejföllel), a tojások sárgájával, meg a puha mazsolával. Ízesítjük vaníliával és citromhéjjal, majd összekavarjuk a kifőtt tésztával. 
  • Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.
  • Egy tűzálló tálba simítjuk, és 180 fokos sütőben, 15 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a durvéra tört mandulát, és további 25 percig sütjük.

2 megjegyzés:

Claudia Vaga írta...

Istenien nez ki!:) Szerintem en is el fogom kesziteni:)

Edó írta...

Köszönöm! Ha szeretd a túrós dolgokat,akkor készítsd el :)