2014. október 28., kedd

Mézes-mázas csillagok


Falatnyi linzerkekszek, mézeskalács fűszerrel ízesítve, citromos mázzal bevonva. Nagyon hamar, és könnyen elkészíthető, a gyerekek legnagyobb örömére :)

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt+egy kevés a nyújtáshoz
  • 20 dkg vaj 
  • 12 dkg porcukor 
  • 1 tojás 
  • 1 evőkanál kakópor 
  • 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 
  • a citromos mázhoz: 20 dkg porcukor, fél citrom

Elkészítése:


  • A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • Ezután enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és csillag formájú kiszúróval kiszaggatjuk. 
  • A csillagokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük. 
  • A porcukrot egy tálikóba szitáljuk, majd fokozatosan adagolva, kikavarjuk kb 3 evőkanálnyi citromlével. Ezután még annyi citromlevet adjunk hozzá,  hogy a máz elég kemény, de még kenhető legyen. Ezzel a mázzal, egy kiskanál segítségével egyenletesen megkenjük a kihűlt kekszeket.

Tipp: Szárított levendulával díszíthetjük.
Megj: Dobozva téve, a sütemény 1-2 hétig is eláll.


2 megjegyzés:

Claudia Vaga írta...

Latom,mar kezdessz rahangalodni a kozelgo unnepekre:)

Edó írta...

Egyébként nem szokásom,de muszáj.Munka :)