2014. szeptember 8., hétfő

Zöldségleves kölessel


Egyszerű kis zöldségleves, azokból a zöldségekből, melyeket saját magam termesztettem a kertemben, nincs ennél nagyszerűbb dolog azt hiszem :)

Hozzávalók:

  • 12 dkg sárgarépa (kb 3 közepes répa)
  • 12 dkg petrezselyemgyökér
  • 12 dkg karalábé
  • 12 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
  • 10 dkg köles
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál balzsamecet (vagy ennél valamivel több citromlé)
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A hagymát apróra vágjuk, és a forró zsiradékon megpirítjuk.
  • Ezután hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, meg a darabokra tördelt babot (ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani), és kavargatva, néhány percig együtt pároljuk.
  • Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és addig főzzük, amíg a zöldbab is megpuhul, de a zöldségek maradjanak roppanósak, ne főzzük túl.
  • A főzés vége előtt kb 10 perccel, hozzáadjuk az átmosott kölest, meg az ételízesítőt, illetve sóval és borssal ízesítjük a levest. A végén balzsamecettel pikánsabbá tehetjük.

Nincsenek megjegyzések: