2013. január 24., csütörtök

Hummusz (csicseriborsó pástétom)


Hummuszt évek óta készítek, nagyon finom, egészséges kence. Nem is tudom miért, de valahogy elmaradt, hogy ide is bejegyezzem.
Főzőtanfolyamon is készítettünk ilyent a lányokkal, ők is szerették.


Hozzávalók:

  • 15 dkg csicseriborsó
  • 2-3 evőkanál tahini (szezámkrém) vagy 3 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 dl víz + 1-2 evőkanál ha szükséges
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
  • A borsót előző este hideg vízbe beáztatjuk, másnap pedig puhára főzzük. Nagyon későre fő meg!
  • A szezámmagot száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
  • A csicseriborsót, és a többi hozzávalót botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, hozzáadunk még 1-2 evőkanál vizet.
  • Sóval és frissen őrölt színes borssal ízesítjük, ia tetejét olívaolajjal és pirospaprikával díszítjük.
  • Pirítósra kenve nagyon finom és tápláló.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Hi-hi, én is "csicseregtem" mostanában: saláta + túrós csicserikrém. :)