Brokkolikrémlevest főztem, a brokkoli viszont túl soknak bizonyult, ezért egy részéből kencét készítettem. Szeretem az ilyen kenegetős dolgokat, mert kevés alapanyagból gyorsan elkészíthető, és ha jól választjuk meg a hozzávalókat, akkor igazán tápláló és egészséges tud lenni.
Lenmaglisztet csupán a magasabb tápérték fejében adtam hozzá, ezzel fokozva az étel rost- és vitamintartalmát. Ennek hiányában lenmagot, esetleg más olajos magot is használhatunk, de el is hagyhatjuk.
Hozzávalók:
- 20 dkg brokkoli
 - 20 dkg zsírszegény tehéntúró
 - 2 evőkanál zsírszegény tejföl
 - 2 teáskanál mustár
 - 1 teáskanál lenmagliszt (opcionális)
 - 1 kisebb cikk fokhagyma
 - fél teáskanál zúzott koriandermag
 - só, őrölt bors
 
Elkészítése:
- A brokkoli megmossuk, rózsáira szedjük, majd forró vízben főni tesszük. Forrástól számítva maximum 2 percig főzzük, hogy szép zöld maradjon, és roppanós.
 - Közben a túrót kikavarjuk a hozzávalókkal, majd a lecsöpögtetett brokkolival összeturmixoljuk.
 - Teljes kiörlésű kenyérre, pirítósra kenve fogyasztjuk.
 - Nyári paradicsommal különösen finom.
 

1 megjegyzés:
Ezt nagyon szeretném :)
Megjegyzés küldése