Nos, a lestyán nemcsak csorbában bizonyít jól, mert például ebben a halpaprikásban is remekül megállja a helyét. Köret nélkül, kenyérrel fogyasztottuk.
Lestyán helyett fűszerezhtejük halfűszerrel, petrezselyemzölddel, majoránnával, vagy tetszés szerint másként is ízesíthetjük. Fokhagymásan is lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 60 dkg halfilé (fagyasztott, én pisztrángból készítettem)
 - 10 dkg sütni való fűszeres kolbász
 - 1 fej hagyma
 - 1 zöldpaprika
 - 1 paradicsom
 - kevés olaj a sütéshez
 - 1 dl főzőtejszín
 - 1 evőkanál apróra vágott lestyán
 - 1 evőkanál házi ételízesítő
 - 1 evőkanál őrölt paprika (lehet csípős is)
 - só, őrölt bors
 
Elkészítése:
- A halat, amennyiben fagyasztott, hagyjuk kiolvadni, majd kockára vágjuk.
 - Az apróra vágott hagymát és a paprikát az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, kissé megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával.
 - Hozzáadjuk a halat, a paradicsomot, az ételízestőt, illetve megsózzuk, és borsozzuk. 1-2 percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi.
 - Néhány perc alatt a halat puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a lestyánt, a tejszínt, és összeforraljuk.
 - Nokedli, tészta, esetleg natúr krumpli illik mellé köretként, de magában is finom, friss kenyérrel.
 

1 megjegyzés:
Nagyon guszta abban a tányérban! Szívesen megkóstolnám!:))
Megjegyzés küldése