2012. február 17., péntek

Könnyű túrótorta, szeretettel


Ezt a tortát a férjem készítette még januárban, a születésnapomra, és tudom, elég régen megígértem, hogy beblogolom, de valahogy most került rá sor..ezért elnézést kérek, aki számított rá. Most itt van, íme:

Hozzávalók :


A keksz alaphoz: 
  • 40 dkg diétás bió keksz 
  • 2 dl tej 
A krémhez: 
  • 50 dkg mascarpone krémsajt 
  • 3 dl habtejszín 
  • 5 evőkanál méz 
  • 10 g zselatinpor 
A szívecskékhez: 
  • 40 dkg epres joghurt 
  • 10 g zselatinpor 
  • 1 evőkanál méz 
  • hajlítható műanyag lap (vagy műanyag palack)
Elkészítése:
  • A kekszet ledaráljuk, a tejjel összegyúrjuk, és a felét egy 24 cm-es, kerek kapcsos tortaformába nyomkodjuk. 150 fokos sütőben 10 percig szárítjuk, majd kivesszük. 
    A karimát eltávolítjuk, majd a massza másik felét is belenyomkodjuk, és ezt is kissé kiszárítjuk, és a formában hagyjuk. 

    A krémhez a krémsajtot a mézzel összekavarjuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt is. A zselatint elkeverjük 1 dl hideg vízben, és néhány percig ázni hagyjuk. Ezután ezt is óvatosan a masszához kavarjuk.

     A szívekhez az epres joghurtot elkeverjük a mézzel és a zselatinporral. A műanyag lapokból szív alakú hengereket hajtogatunk úgy, hogy 5 cm magas legyen. Egy tálcára négy kupac margarint teszünk (vagy bármit, amibe beleállíthatjuk), és mindenikbe beleállítjuk a szív hengereket. 


    Mindeniket feltöltjük az epres joghurttal, majd hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed. Ezután a műanyagot óvatosan eltávolítjuk. 

    A krém negyedét a tortaformába simítjuk, majd körbe helyezzük a joghurt szíveket, fejjel lefelé. 


    Ezután rásímtjuk a maradék krémet, majd befödjük a keksz-lappal. 
    Hűtőszekrénybe tesszük kevés időre dermedni, majd a tortát megfordítjuk, és a karimát eltávolítjuk.


    Amit nem írtam a receptbe, hogy a krém tetejére, középre került még némi bazsalikomos tehéntúró, körbe pedig krémmel kitöltve. 

    A tortaszeleten, ha jól megfigyeljük, látszik alól. Kimondottan jóízű a túró ilyen módon ízesítve, és nagyszerű ehhez a tortához. De ha nem akarjuk bonyolítani, akkor elég a fent leírtak szerint eljárni.

4 megjegyzés:

Sütis néne írta...

Nagyon ötletes megoldás ez a szív a közepébe! Ügyes férjed van! :-)

4Gyerek írta...

meglepi volt ez a torta is?
s ha igen, a fázisfotókat is ő követte el?
ismételten ha igen, akkor elképesztően figyelmes a zembered. gondol a blogodra


(és lehet népszerűtlen leszek, de egye meg a macska....hogy szépen fogalmazzak....az új szóellenőrzőjét a blogspotnak....eddig is útáltam a szóellenőrzős helyeken kommentelni, ezután 10x is meggondolom....naná most se sikerült elsőből ráböknöm a helyes verzióra)

ILDIKO írta...

Szia EDOM!

Lecserelem a ferjem. hihi Klonozzuk a Tiedet! Sok-sok ilyen nagyon ugyes kene. Vartam am vartam a megfejtest hogy hogyan is az a hogyan sziv...Azt hittem az a hoszu szives kalacssutocsoformaval keszitette.....haaat nem! O meg otletesebb volt! Egy egyszeru muanyag lapot hasznalt. Elismeresem erte! Nagyon szep es biztosan fini lett a torta.Gratulalok es mond meg neki. Kivanok nektek meg nagyon soka ilyen szep es harmonikus eletet egyutt! Szia: ILDIKO

Edó írta...

Köszi Amaraillisz!:)

Ez volt a meglepi-torta,Éva.Én kivettem a szóellenőrzést!

Ildikó,klónozásban benne vagyok,cserében nem:))))Hát,tényleg vannak ötletei,meg kell hagyni:)Kösöznjük szépen,hasonlókat kívánok én is neked és puszillak!