Ez az örök klasszikus egyik legnagyobb kedvencem,számtalanszor készítem,mégis mindig elmarad a beblogolása.Pedig nagyon is szükséges,hogy meglegyen itt is,ne csak a receptes füzetemben.
Hozzávalók :
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 3 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 megsült tésztalap
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál barackdzsem
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1-2 dl langyos tej
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk.
- Lisztezett felületen kb 35x25 cm-es téglalapokká nyújtjuk, majd egyenként sütőpapíros tepsi hátán megsütjük (kb10 perc alatt).
- Azt a lapot, amelyik a legkevésbé szép, egy nagy tálba kézzel belemorzsoljuk, hozzáadjuk a vaníliás tejet, majd a töltelék hozzávalóival összekavarjuk. Annyi tejet adagoljunk hozzá, hogy a massza kenhető legyen, ne túl száraz.
- A krémet az egyik tésztalapra kenjük, majd a másik lappal beborítjuk.
- A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött fényes habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
- Egyszerűbb, ha a fehérjéket előbb néhány csepp ecettel mixerrel félig felverjük, ekkor tesszük egy vízzel teli edény fölé. Kézi habverővel, a cukrot lassan adagolva hozzá, keményre verjük.
- A tojáshab tetejét megszórjuk kakaóporral, majd néhány óra pihentetés után szeleteljük.
Imádom!!! :)
4 megjegyzés:
Gyerekkoromban, rengeteget hallottam róla, "menő" süteméynek számított:-) Meg is kívántam, következő sűtögetős kedvemben vszínű "Kati" lesz terítéken:-)
Ez a jó kis Kati tészta nekem már le van írva, de még nem készítettem. Olvasva-látva a tiedet, megkívántam.Talán sor kerül rá.:))
Nekem is egyik nagy kedvenc..nagyon sokat sütöttem egy időben, imádom! Nagyon guszta!
Köszi, hugi!
Megjegyzés küldése