2012. február 13., hétfő

Kati tészta


Ez az örök klasszikus egyik legnagyobb kedvencem,számtalanszor készítem,mégis mindig elmarad a beblogolása.Pedig nagyon is szükséges,hogy meglegyen itt is,ne csak a receptes füzetemben.

Hozzávalók :

A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
  • 1 megsült tésztalap
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál barackdzsem
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1-2 dl langyos tej
A tetejére:
  • 3 tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk. 
  • Lisztezett felületen kb 35x25 cm-es téglalapokká nyújtjuk, majd egyenként sütőpapíros tepsi hátán megsütjük (kb10 perc alatt).
  • Azt a lapot, amelyik a legkevésbé szép, egy nagy tálba kézzel belemorzsoljuk, hozzáadjuk a vaníliás tejet, majd a töltelék hozzávalóival összekavarjuk. Annyi tejet adagoljunk hozzá, hogy a massza kenhető legyen, ne túl száraz.
  • A krémet az egyik tésztalapra kenjük, majd a másik lappal beborítjuk.
  • A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött fényes habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
  • Egyszerűbb, ha a fehérjéket előbb néhány csepp ecettel mixerrel félig felverjük, ekkor tesszük egy vízzel teli edény fölé. Kézi habverővel, a cukrot lassan adagolva hozzá, keményre verjük.
  • A tojáshab tetejét megszórjuk kakaóporral, majd néhány óra pihentetés után szeleteljük.
Imádom!!! :)

4 megjegyzés:

BoGyo írta...

Gyerekkoromban, rengeteget hallottam róla, "menő" süteméynek számított:-) Meg is kívántam, következő sűtögetős kedvemben vszínű "Kati" lesz terítéken:-)

tücsi írta...

Ez a jó kis Kati tészta nekem már le van írva, de még nem készítettem. Olvasva-látva a tiedet, megkívántam.Talán sor kerül rá.:))

Jutka írta...

Nekem is egyik nagy kedvenc..nagyon sokat sütöttem egy időben, imádom! Nagyon guszta!

Eva írta...

Köszi, hugi!