A tonhalkonzerv amit vásároltam, kibontás után nagy csalódás volt. Igen tudom, olcsó húsnak híg a leve, de hogy ennyire híg legyen...!
Az biztos, hogy következőben nem veszem még egyszer, nem azért mert rossz lett volna, de szerintem a tonhalhoz nem sok köze volt. Az igazi tonhalkonzerv drága, hova is gondoltam..
Na de a saláta így is nagyon finom lett, kapribogyó illett volna hozzá, de én nem tettem, mert nem szeretem.
Hozzávalók:
- 1 kis doboz tonhal konzerv (nem olajos)
- 3-4 salátalevél
- 2 kicsi uborka
- 2 paradicsom
- fél zöld- vagy piros paprika
- 2 evőkanál gyöngyhagyma vagy fél lilahagyma
- 2 db főtt tojás
- 1-2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A zöldségeket alaposan megmossuk, a tojást meghámozzuk, a salátaleveleket egy nagyobb tálba tépkedjük. Hozzáadjuk a karikára vágott uborkát (ha bió, akkor nem szükséges meghámozni), a cikkekre vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott paprikát, a gyöngyhagymát, illetve a lecsöpögtetett tonhalat. Ízesítjük citromlével, olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor tojásszeleteket helyezünk a tetejére.
5 megjegyzés:
Sajnos én is jártam már így... tonhalkonzervben vagy minőségit, vagy semmit. Bár ez a saláta nagyon jó lett, ezért érdemes volt megvenni! Ügyes vagy!
Ez nagyon jól néz ki, biztosan kipróbálom!!
Istenien néz ki, biztosan annyira finom is:)
A tonhalat én is szeretem. Azt hiszem, veszek néhány salátalevelet, míg fellelhetők! Köszönöm a receptet!
Hát a nálunk kapható halkonzervel általában ilyenek, de jól muta attól a salátád:)
Megjegyzés küldése