Ez egy igazán könnyű, mégis laktató fogás. Egyszerű elkészíteni, finom és tápláló.
Kiváló ebéd, de akár vacsorára is fogyaszthatjuk, mert alacsony kalóriatartalmú. Kíméletes eljárással készül, és a magok extra tápértéket biztosítanak.
Húst salátátval fogyasztani (krumpli helyett) pedig a legszerencsésebb választás.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 4-5 evőkanál mustár (legjobb a dijoni)
- só, bors
- jégsaláta levelek
- különféle olajos magok: tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag
- 1-2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, fóliát terítünk rá, és enyhén klopfoljuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majd mindkét felét bekenjük mustárral.
- Egy tűzálló tálba alufóliát terítünk, ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, meglocsljuk kevés olívaolajjal, majd ráhajtjuk a fóliát, és a széleit öszenyomjuk.
- 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt megpároljuk.
- A magokat száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, így intenzívebb lesz az ízük.
- A salátaleveleket megmossuk, salátástálba tépkedjük, hozzáadjuk a magokat, majd meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A salátát tálra rendezzük, tetejére pedig mustáros hússzeletet helyezünk.
2 megjegyzés:
Egészséges, szép, finom, mi kell ennél több?
Jól hangzik!
Megjegyzés küldése