2011. október 11., kedd

Mustáros szelet sokmagvas salátával


Ez egy igazán könnyű, mégis laktató fogás. Egyszerű elkészíteni, finom és tápláló.
Kiváló ebéd, de akár vacsorára is fogyaszthatjuk, mert alacsony kalóriatartalmú. Kíméletes eljárással készül, és a magok extra tápértéket biztosítanak.
Húst salátátval fogyasztani (krumpli helyett) pedig a legszerencsésebb választás.


Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 4-5 evőkanál mustár (legjobb a dijoni)
  • só, bors
  • jégsaláta levelek
  • különféle olajos magok: tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
  • A csirkemellet szeletekre vágjuk, fóliát terítünk rá, és enyhén klopfoljuk.
  • Sózzuk, borsozzuk, majd mindkét felét bekenjük mustárral.
  • Egy tűzálló tálba alufóliát terítünk, ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, meglocsljuk kevés olívaolajjal, majd ráhajtjuk a fóliát, és a széleit öszenyomjuk.
  • 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt megpároljuk.
  • A magokat száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, így intenzívebb lesz az ízük.
  • A salátaleveleket megmossuk, salátástálba tépkedjük, hozzáadjuk a magokat, majd meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • A salátát tálra rendezzük, tetejére pedig mustáros hússzeletet helyezünk.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Egészséges, szép, finom, mi kell ennél több?

Ami írta...

Jól hangzik!