Nagyon szeretjük az édes kenyereket, amik ugy-e tulajdonképpen nem is kenyerek, hanem sütemények. A hozzávalók listája mindig tetszés szerint variálható, és nagyon egészségesen is el lehet készíteni.
Remek reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még vacsorára is.
Igazán kényeztető, kitűnő táplálék. Ez most amolyan őszi feeling :)
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 15 dkg zabpehely (leginkább aprószemű)
- 18 dkg nádcukor (esetleg méz)
- 4 tojás
- 150 ml kókuszzsír (vagy növényi olaj)
- 25 dkg reszelt alma
- 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
- 1-1 teáskanál fahéj és vaníliaaroma
- csipet só
Elkészítése:
- Az egész tojásokat a cukorral habosra kavarjuk (pár perc mixerrel), majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a reszelt almát és a vaníliát. A lisztet összekavarjuk a zabpehellyel, a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd a nedves masszához adjuk, és alaposan kikavarjuk. Egy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben (elektromos sütőben 160 fok), kb 1 óra alatt megsütjük (tűpróba).
Már az illata is mesés.
3 megjegyzés:
Jol nez ki ez a suti. Kiprobalnam. Tobbszor is lattam nalad, hogy kokuszzsirt hasznalsz. Azt hol tudod beszerezni? En meg nem lattam sehol (Nemetorszagot leszamitva).
Azt elhiszem! Ide nem repítesz egy szeletnyit?
Szeretem a gyümölcskenyereket
Megjegyzés küldése