2011. október 27., csütörtök

Zabpelyhes almakenyér


Nagyon szeretjük az édes kenyereket, amik ugy-e tulajdonképpen nem is kenyerek, hanem sütemények. A hozzávalók listája mindig tetszés szerint variálható, és nagyon egészségesen is el lehet készíteni.
Remek reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még vacsorára is.
Igazán kényeztető, kitűnő táplálék. Ez most amolyan őszi feeling :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt 
  • 15 dkg zabpehely (leginkább aprószemű) 
  • 18 dkg nádcukor (esetleg méz) 
  • 4 tojás 
  • 150 ml kókuszzsír (vagy növényi olaj) 
  • 25 dkg reszelt alma 
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna 
  • 1-1 teáskanál fahéj és vaníliaaroma 
  • csipet só
Elkészítése:
  • Az egész tojásokat a cukorral habosra kavarjuk (pár perc mixerrel), majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a reszelt almát és  a vaníliát. A lisztet összekavarjuk a zabpehellyel, a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd a nedves masszához adjuk, és alaposan kikavarjuk. Egy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben (elektromos sütőben 160 fok), kb 1 óra alatt megsütjük (tűpróba).

    Már az illata is mesés.

3 megjegyzés:

zsuzsiga írta...

Jol nez ki ez a suti. Kiprobalnam. Tobbszor is lattam nalad, hogy kokuszzsirt hasznalsz. Azt hol tudod beszerezni? En meg nem lattam sehol (Nemetorszagot leszamitva).

sedith írta...

Azt elhiszem! Ide nem repítesz egy szeletnyit?

Bianka írta...

Szeretem a gyümölcskenyereket