2011. október 16., vasárnap

Tonhalas saláta


A tonhalkonzerv amit vásároltam, kibontás után nagy csalódás volt. Igen tudom, olcsó húsnak híg a leve, de hogy ennyire híg legyen...!
Az biztos, hogy következőben nem veszem még egyszer, nem azért mert rossz lett volna, de szerintem a tonhalhoz nem sok köze volt. Az igazi tonhalkonzerv drága, hova is gondoltam..
Na de a saláta így is nagyon finom lett, kapribogyó illett volna hozzá, de én nem tettem, mert nem szeretem.

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz tonhal konzerv (nem olajos) 
  • 3-4 salátalevél 
  • 2 kicsi uborka 
  • 2 paradicsom 
  • fél zöld- vagy piros paprika 
  • 2 evőkanál gyöngyhagyma vagy fél lilahagyma 
  • 2 db főtt tojás 
  • 1-2 evőkanál frissen facsart citromlé 
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj 
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
  • A zöldségeket alaposan megmossuk, a tojást meghámozzuk, a salátaleveleket egy nagyobb tálba tépkedjük. Hozzáadjuk a karikára vágott uborkát (ha bió, akkor nem szükséges meghámozni), a cikkekre vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott paprikát, a gyöngyhagymát, illetve a lecsöpögtetett tonhalat. Ízesítjük citromlével, olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor tojásszeleteket helyezünk a tetejére.

5 megjegyzés:

Ami írta...

Sajnos én is jártam már így... tonhalkonzervben vagy minőségit, vagy semmit. Bár ez a saláta nagyon jó lett, ezért érdemes volt megvenni! Ügyes vagy!

kismazsi írta...

Ez nagyon jól néz ki, biztosan kipróbálom!!

Roza írta...

Istenien néz ki, biztosan annyira finom is:)

Ami írta...

A tonhalat én is szeretem. Azt hiszem, veszek néhány salátalevelet, míg fellelhetők! Köszönöm a receptet!

Kati írta...

Hát a nálunk kapható halkonzervel általában ilyenek, de jól muta attól a salátád:)