Tortakészítés után maradt némi fagyasztott meggyem, amit fel kellett használni. Aztán volt egy kevés mákom, így azt is felhasználva, készült ez a gyors, finom és egészséges sütemény.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 12 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 5 dkg őrölt mák
- 12 dkg nádcukor
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- reszelt citromhéj
- kb 30 dkg friss vagy fagyasztott meggy
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
- Az egész tojásokat pár csepp citromlével, mixerrel nagyon habosra kavarjuk, kb 5 percig. A végén adagoljuk hozzá a cukrot, tovább habosítjuk.
- Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a mákot, majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a vaníliát és a citromhéjat.
- A masszát egy 20x28 cm-es kis tepsibe öntjük, és a tetejét sűrűn megszórjuk a magozott meggyel.
- 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
2 megjegyzés:
Fincsi lehetett.:)
Csaladunk egyik kedvenc sutije, nagyon finom.
Megjegyzés küldése