2011. október 31., hétfő

Meggyes-mákos piskóta (reform)



Tortakészítés után maradt némi fagyasztott meggyem, amit fel kellett használni. Aztán volt egy kevés mákom, így azt is felhasználva, készült ez a gyors, finom és egészséges sütemény.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 12 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  • 5 dkg őrölt mák
  • 12 dkg nádcukor
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • reszelt citromhéj
  • kb 30 dkg friss vagy fagyasztott meggy
  • pár csepp citromlé
Elkészítése:
  • Az egész tojásokat pár csepp citromlével, mixerrel nagyon habosra kavarjuk, kb 5 percig. A végén adagoljuk hozzá a cukrot, tovább habosítjuk.
  • Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a mákot, majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a vaníliát és a citromhéjat. 
  • A masszát egy 20x28 cm-es kis tepsibe öntjük, és a tetejét sűrűn megszórjuk a magozott meggyel.
  • 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

2 megjegyzés:

Kati írta...

Fincsi lehetett.:)

Reka írta...

Csaladunk egyik kedvenc sutije, nagyon finom.