Azt hiszem Egycsipet-nél láttam az ötletet, hogy a csirkemell kis kockákban panírozva volt kisütve, de nem emlékszem pontosan. Minden esetre, amikor először készítettem ilyenformán, akkor nagyon elnyerte a gyerekek tetszését, így most megismételtem. Igazán guszta kis ropogós falatkákat csipegetni, főleg ha mártogatós is van hozzá. Hamburgerszósszal nagyon finom volt, most currys rizzsel ettük, a gyerekek ketchup-ba mártogatták.
Azt nem mondanám, hogy nem időigényes, de mivel sült húst ritkán készítek, ezért néha ilyenre is rászánom magam.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 4 tojás
- kb.10 dkg liszt
- kb.10 dkg zsemlemorzsa
- kevés szezámmag
- só, bors
- fűszer tetszés szerint (én macalékot használtam)
- olaj a sütéshez
- két papírtasak
- A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, tetszés szerint befűszerezzük, sózzuk.
- Egyik tasakba a lisztet, másikba a szezámmaggal kevert zsemlemorzsát tesszük, a tojásokat egy tálban villával felverjük, sózzuk és borsozzuk.
- Egy adag húst a lisztes tasakba teszünk, összerázogatjuk, utána a tojásokba forgatjuk, majd a morzsás tasakban is megforgatjuk. A műveletet addig végezzük, amí elfogy a hús.
- Amikor a húskockákat mind bepaníroztuk, forró olajban ropogósra sütjük, majd szalvétára kiszedjük, hogy a fölösleges olajat a szalvéta felitassa.
- A curry rizs így készült: rizset kevés vajon megpirítottam, felöntöttem vízzel, hozzáadtam 2 evőkanál házi ételízesítőt, kevés sót. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadtam mirelit kukoricát és curryvel ízesítve pár percig főztem, hogy a kukorica is megpuhuljon.
Tartárszósszal is nagyon finom!
Csak az olajszagot nem szeretem...:P
A fotók nem a legjobbak, mert nem volt jó a fény és türelmem sem volt fotózni:))
7 megjegyzés:
elhiszem, hogy ízlett a családnak.
próbáld meg sütőben sütni, akkor nincs olajszag.
Egy évben 3-4-szer kibírom..
Nagyon guszta, mi is szeretjük:)
Én is szeretem .-)
Nagyon szeretjük :)
Nagyon szeretjük, férj nagy kedvence
Kukoricapelyhes bundában még ropogósabb :)
Megjegyzés küldése