A zakuszka mellett egy másik zöldséges alternatíva, ami nagyon-nagyon finom. Télen csak előkapunk egy üveggel, elkészítjük s akár vendégváróként is tálalhatjuk különféle húsok mellé. Mi nagyon szeretjük kenyérre kenve, mert önmagában is gazdag ízvilágú. Ez az adag nemrégiben készült, itt még találni hozzávalókat a piacon. Hú, nagyon fincsi :)
Hozzávalók:
- 2 kg zöldparadicsom
- 1 kg piros paradicsompaprika (gogos)
- 1/2 kg sárgarépa
- 1/2 hagyma
- 1 dl ecet
- 2 dl cukor
- só
Elkészítése:
- A zöldségeket megtisztítjuk, ledaráljuk, sózzuk ízlés szerint, másnapig állni hagyjuk.
- Másnap jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, ecetet és 1 liter vízben főni tesszük (1 órát). Ezután befőttes üvegekbe porciózzuk, kihűtjük, majd száraz dunsztba tesszük.
- Fogyasztáskor egy üveg tartalmát kikavarjuk majonézzel, reszelt főtt krumplival és reszelt főtt tojással.
- Kenyérre kenve, vagy akár sültek mellé fogyasztjuk.
Ezt a fotót az 5 éves kislányom készítette, mostanában nagyon sokat fotóz ételeket. Vajon kitől látja ezt a gyerek??! :P
4 megjegyzés:
Akkor lassan ideje, hogy szignót válasszon magának Alexandra is!:):):)
Biztosan nagyon finom, csorog a nyálam :)
Izgalmas, finom lehet
most jol is esne egy szelettel :)
Megjegyzés küldése