2010. október 27., szerda

Zöldségkrém


A zakuszka mellett egy másik zöldséges alternatíva, ami nagyon-nagyon finom. Télen csak előkapunk egy üveggel, elkészítjük s akár vendégváróként is tálalhatjuk különféle húsok mellé. Mi nagyon szeretjük kenyérre kenve, mert önmagában is gazdag ízvilágú. Ez az adag nemrégiben készült, itt még találni hozzávalókat a piacon. Hú, nagyon fincsi :)

Hozzávalók:
  • 2 kg zöldparadicsom
  • 1 kg piros paradicsompaprika (gogos)
  • 1/2 kg sárgarépa
  • 1/2 hagyma
  • 1 dl ecet
  • 2 dl cukor
Elkészítése:
  • A zöldségeket megtisztítjuk, ledaráljuk, sózzuk ízlés szerint, másnapig állni hagyjuk.
  • Másnap jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, ecetet és 1 liter vízben főni tesszük (1 órát). Ezután befőttes üvegekbe porciózzuk, kihűtjük, majd száraz dunsztba tesszük.
  • Fogyasztáskor egy üveg tartalmát kikavarjuk majonézzel, reszelt főtt krumplival és reszelt főtt tojással.
  • Kenyérre kenve, vagy akár sültek mellé fogyasztjuk.

Ezt a fotót az 5 éves kislányom készítette, mostanában nagyon sokat fotóz ételeket. Vajon kitől látja ezt a gyerek??! :P

4 megjegyzés:

sedith írta...

Akkor lassan ideje, hogy szignót válasszon magának Alexandra is!:):):)

Jutka írta...

Biztosan nagyon finom, csorog a nyálam :)

Bianka írta...

Izgalmas, finom lehet

puszifelhő írta...

most jol is esne egy szelettel :)