Egyszerű és nagyszerű kenegetős. Ha változatossá akarjuk tenni az amúgy már unalmas szendvicset, egy csésze finom teával, paradicsommal, zöldpaprikával remek reggeli vagy vacsora lehet.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 1 fej lilahagyma
- 2,5 dl majonéz
- 1 dl joghurt (vagy tejföl)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A karfiolt alaposan megmossuk (bár amit az üzletben árulnak, abban aztán semmi élősködő nincs..) és enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Pépesítjük (botmixer, konyhai robot), majd osszekeverjük a majonézzel, tejföllel, apróra vágott hagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kenyérre kenve fogyasztjuk.
Megspékeltem egy kis vegyes csírával, igazán remek lett:)
10 megjegyzés:
Bár már ebédeltem, de letudnék csúsztatni ezekből is pár darabot!
:)
Juj nagyon jó kis vendégváró
Edo!
Imádom a kenyérre kenhető recepteket.
A múltkor majdnem ezt készítettem, csak nem kaptam karfiol. ezért brokkolival készítettem hasonlót :-)))
Nagyon guszta!
Azt hiszem ezt a receptet keresem úgy húsz-harminc éve... Holnap elkészítem.
Köszönet érte!
Ági
Klassz a recept, és ahogy tálaltad.
de jo ötlet, hej! eppen azon filozok, hogy mit tudnek varazsolni karfiolbol. a rakottat es a levest mar unjuk... kösz!
Mónika,szívesen megkínállak!
Bianka,igen igen!
Gesztenye,milyen jó ötlet a brokkoli!Ki fogom próbálni,mert biztos ízleni fog.
Ági,no akkor megtaláltad,látod,végtelenül egyszerű:)
Ildy,köszi!
Nővér,ejsze karfiol túltengés van nálad hej??!Bezzeg.
Nagyon guszta :)
hat karfiol-tultenges egy kicsit tulzas lenne... de most van a szezonja es aranylag olcson es frissen beszerezhetö. küldjek? ;-)
Finom lehet!
Megjegyzés küldése