Most van a céklának szezonja, gyakran készíthetünk belőle egyszerűen céklasalátát, ami sültek mellé tálalhatunk. Akár magában is nagyon finom, aki szereti, s ha pár üveggel elraktározunk télire, akkor szezon után is bármikor előkaphatjuk. Elkészítése gyerekjáték.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb vagy 4 kisebb cékla
- 1 kisebb torma
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál cukor
- fél kiskanál só
- fél kiskanál őrölt kömény
Elkészítése:
- A céklát és tormát meghámozzuk, lereszeljük.
- A többi hozzávalóból elkészítjük a saláta levét, majd osszekeverjük a zöldségekkel.
A cékla igen erős méregtelenítő hatással rendelkezik, ugyanis tele van vitaminnal, ásványi anyaggal. Hűléses betegségek idején fogyasszunk nyers céklalét, de rendszeresen fogyasztva nagyon sokat tehetünk egészségünk érdekében. A céklához jól passzol a torma, alma, salátákhoz is kombinálhatjuk más gyümölccsel, zöldséggel.
2 megjegyzés:
Nyersen a levét sokáig itta édesanyám, a műtét után...
Az enyémek csak sülve vagy megfőve fogadják el!!
Még csak főve ettem, de így is finom lehet
Megjegyzés küldése