2010. október 2., szombat

Baconos és kolbászos korongok


Miután Neánál megláttam a tüzes korongokat, már el is dőlt, hogy mi lesz a gyors vendégvárom estére. Mivel lasagne készült ebédre, valami más tölteléket találtam ki a darát húsos helyett. Nagyon finom lett, és egyszerű, gyors fogás, szóval nálam jelesre vizsgázott :) Este, miközben a barátokkal eszegettük, kérdezték mi van a tekercsekben. Soroltam: hát bacon, chorizo...kis idő múlva sógorom megkérdezte, hogy lenne-e még abból a chikitából. Igy neveztük el egymás közt egyszerűen chikita tekercseknek :)

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tubus krémsajt (125 g)
  • 5 dkg vaj
  • fél teáskanál chilipor
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, bors
  • bacon
  • chirozo kolbász (pikáns)
  • fél fej lilahagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
  • A krémsajtot vajjal elkeverjük s miután megsóztuk, borsoztuk, chilivel izesitjük. A krémmel megkenjük a kiteritett leveles tésztát, majd egyik részére bacont, másikra kolbászt teszünk.

  • Feltekerjük és kb. másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. Mindenik csiga tetejére lilahagymát teszünk, majd reszelt sajttal bőven meghalmozzuk.

  • 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Vegyes jégsalátával tálaltam, amit kevés balzsamecettel és tökmagolajjal locsoltam meg. Remek vacsora vagy előétel, sajnos "nem lehet abbahagyni" féle :))) Pillanatok alatt elfogyott egy nagy tepsivel.

6 megjegyzés:

Ildy írta...

Szuper ötlet, köszi!

Edó írta...

Ildy,az bizony!;)

Bianka írta...

Hű micsoda finomság. Férjem álma lenne, el is mentem :)))

Juci írta...

Atyám!
A legényeimnek való!
El is készítem hamarosan!!
Köszi a remek receptet!

Edó írta...

Bia,elhiszem:)

Juci,nemcsak a legényeidnek fog ízleni:)Én egyeydül is képes lennék eltűntetni egy tepsivel..(pirulok:))

Nea írta...

Remekmű!