2010. július 4., vasárnap

Kókuszkocka másként


A mézes kókuszkocka örök kedvenc, bár ritkábban sütöm. A dévai találkozóra Otti egy kicsit másféle kókuszkockát hozott, amibe én rögtön beleszerettem. De nemcsak én, hanem mindenki aki kóstolta. Miután végeztem az idei második adag lekvárommal (ezúttal cseresznye), nekiláttam a sütinek. Szerintem így, fehércsokisan, sokkal finomabb, mint a kakaós mázzal.

Hozzávalók:
  • 32 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 evőkanál méz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál kakaó
  • Máz: 10 dkg vaj, 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl habtejszín, 20 dkg kókuszreszelék, rumaroma.
Elkészítése:
  • A tojást a cukorral, mézzel elkeverjük, hoyyáadjuk a vajat, tejet. A lisztet összekavarjuk a sütőporral, kakaóval és a masszához vegyítjük.
  • Közepes méretű tepsiben sütjük, 180 fokon (sütőpapíros tepsi), tűpróbáig- kb. 25 perc.
  • Amikor kihűlt, kockákra vágjuk. A mázhoz a csokit vajjal megolvasztjuk (mikróban v. gőz felett), hozzákavarjuk a tejszínt. A hideg tejszíntől a máz megkeményedik, ezért kissé megolvasztottam, hogy folyékonyabb legyen.
  • A sütikockákat szerre a fehér csokiba mártogatjuk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.
Isteni finom, puha, vigyázat, nagyon eteti magát! :))

5 megjegyzés:

Belly írta...

Húúúú,de jól néz ki!!!!

Bianka írta...

Ez igen, ezt tuti elkészítem még a hétvégén

Ottis írta...

Guszta lett!!! :-)

Maryenne írta...

Nagyon jól néz ki! Biztos fini is!

Névtelen írta...

A napokban találtam rá erre a receptre, én dióba forgattam mert így szereti a család. Nagyon finom lett köszi a receptet.