Málnaszörp |
Elkészítése:
- A gyümölcsöt megmossuk, a meggy esetében kimagozzuk, majd cukorral egy nagyobb fazékba rétegezzük (egy sor gyümölcs, egy sor cukor). Egy kiló gyümölcshöz 60 dkg cukrot (vagy többet, pl. a meggynél) számítunk. A cukrozott gyümölcsöt állni hagyjuk (nem kell hűtőbe tenni) amíg levet enged. Akár 12 órán át is állhat.
- Ezután a levét leszűrjük (a gyümölcs mehet dzsembe), majd kevés befőzőporral (Conservant) felfőzzük.
- Üvegekbe töltjük, pokróccal jól bebugyoláljuk, majd a szárazdunsztban hagyjuk hűlni.
- Vízzel hígítva fogyasztjuk, hűvös helyen tároljuk.
Meggyszörp |
A piros gyümölcsök nagyszerű gyógyítóerővel bírnak. Mindkét gyümölcs kiváló vértisztító, vitaminban, ásványiagokban bővelkednek. Vérszegénység ellen javasolt, illetve magas antioxidáns tartalmuk miatt rákmegelőző, fiatalító hatásuk van.
A meggy nagy segítség lehet a fogyókúrában, mivel vértisztító, csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet.
Fogyasszunk belőlük minél többet!
4 megjegyzés:
Finom lehet! :)
Nekem éppen kapóra jött a recept,ugyanis hétvégén meggyet szüretelünk( ha az idő is engedi)A kompótnak is a levét isszuk le,tehát egyszerűbb,ha direkt szörpöt készítek...:)
Örvendenék a meggybor receptjének is,ha lehetőséged van rá.
Előre is köszönöm! monik.
Mi nagyon szeretjük a meggyszörp9t,de msot nem termett annyi,hogy csináljunk.
Egycsipet,fincsi,főleg a meggyszörp.
Monik,örülök,hogy kapóra jött!Bor ügyben sajnos nem tudok segíteni,elgondolásom szerint úgy készülhet,mint a szőlőbor..nem tudom.Egyébként isteni fincsi vodkával vegyítve:))
Belly,most már nálunk is elért,de sok lett hálistennek.
Megjegyzés küldése