Egy kicsit keletiesre vettem a figurát ami a főzést illeti, és igazán izgalmas ízvilág a végeredmény. Sejtem, hogy ez sem a férjem kedvenc étele lesz, de nekem annál inkább. Amúgy is kimondottan kedvencem a hús-gyümölcs párosítás. A csirkemell ananásszal egy elég klasszikus étel, de sokat múlik azon, hogyan van elkészítve, fűszerezve. Ebben az ételben merész ízek találkoznak, inkább bevállalósabbaknak ajánlom :)
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 ananászkonzerv
- 1 cikk fokhagyma
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- fél teáskanál őrölt gyömbér
- pirított szezámmag
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- olívaolaj
- korianderzöld
Elkészítése:
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon fehéredésig sütjük (wokban készítetem).
- Hozzáreszeljük a fokhagymát, felöntjük a konzerv levével, kevés ideig pároljuk.
- Beledobjuk a kockára vágott ananászt, ízesítjük szójaszósszal, gyömbérrel, majd a keményítőt hozzáadva összefőzzük.
- Bőven megszórjuk korianderzölddel és pirított szezámmaggal.
Currys rizzsel tálaltam, mert szerintem ez kimondottan passzol hozzá. De lehet sima párolt rizzsel is fogyasztani. Csípőspaprikával isteni.
14 megjegyzés:
Ezt én is szívesen bevállalnám, szeretem az ilyen különleges ízeket!
jöhet belöle nyugodtan erre is!
Kuldom!:)
Friss korianderzoldet hasznaltal ? es ha igen, hol lehet venni ?
szia,nem,szaritottat,de frisset is talalsz a kauflandban,igaz csak ritkan arulnak.
Nekem is a kedvencem lenne! Nagyon guszta!
Nagyon guszta. A férjem nagyon szereti az ananászos húsokat. Ki is próbálom
Andi,Bianka,fincsi,probsljatok ki:)
Hú, de jól néz ki!
Jó lett a kép nagyon!Nekem egyébként egyik kedvenc fűszerem a koriander (a bazsalikom és a kakukkfű mellett .-))!És a csirkéhez nagyon passzol.
Egycsipet,koszi:)
Otti,kosz a fotos-bokot:)Nekem a bazsalikom a nagy kedvencem!
jaj de csinos lett a blogod uj ruhaja! nagyon tetszik!
KOszi noverke:)
Megjegyzés küldése