2010. március 9., kedd

Cordon bleu


A cordon bleu-t, vagyis kek szalagot erdetileg a Szentlelek Lovagrend tagjai viseltek, labukra kotve. Azt viszont nem tudni, hogy miert eppen ez a sajttal es sonkaval toltott hustekercs erdemelte ki maganak ezt a nevet..
A recept roppant egyszeru, elkeszitese igenyel nemi idot es pipizat, ezert nem gyakran keszitem. Viszont nagyon finom, dehat gondolom mindenki ismeri es evett mar.

Hozzavalok:

  • csirkemell file (erdetileg borjuhus kellene, de disznobol is lehet)
  • vekonyra szelt preselt sonka
  • vekonyra szelt sajt
  • so
  • a panirhoz: liszt, tojas, so, zsemlemorzsa
  • olaj
  • fogvajo
Elkeszites:

   1.  A csirkemellet szeletekre vagjuk, es folia alatt kiklopfoljuk. Megsozzuk, rateritunk egy szelet sajtot, erre egy szelet sonkat. Feltekerjuk es fogvajoval osszetuzzuk.



   2.  Lisztbe, felvert es sozott tojasba, majd zsemlemorzsaba (prezlibe) forgatjuk. Forro, bo olajban kozepen tuzon piros ropogosra sutjuk.
   3.  Egy szalvetaval belelt talra kiszedjuk, hogy a folosleges olajat leitassuk rola.
   4.  Talalaskor ferden kettevagjuk es barmilyen korettel talalhatjuk: petrezselymes krumpli, soban fott, szalmakrumpli, rizs, rizibizi, de valamilyen zoldsegkoret is remekul illik melle.

 
A legjobb frissen sulve, akkor jo ropogos:) Feherjedus etel!

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Tökéletes :)

Andi írta...

Nekem a rántott dolgok kilőve.
De nagyon guszta, a családnak el fogom készíteni.

Edó írta...

Andi,amugy en sem keszitek rantott dolgokat,bar en ehetnem.

Ottis írta...

Nagyon jól néz ki, nagy kedvencem nekem is!

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.