2018. október 1., hétfő

Vörösbabos fasírt


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 24 dkg vörösbab (konzerv)
  • 8 dkg zabpehely
  • 6 dkg kuszkusz
  • 1 lilahagyma
  • 1 evőkanál házilag készített ételízesítő
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál friss petrezselyemzöld apróra vágva
  • cayenne bors ízlés szerint
  •  a sütéshez kókuszolaj

Elkészítése: 

  • A kuszkuszt egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi két ujjnyira ellepi. Lefedve állni hagyjuk, amíg a folyadékot felszívja. 
  • Késes aprítóban a zabpelyhet apróra törjük, majd a hagymát is felaprítjuk vele együtt. A babot lecsöpögtetjük, átmossuk. 
  • Ezután összegyúrunk mindent, megsózva, a fűszerekkel ízesítve. A masszából fasírtokat készítünk, és egy kevés forró olajon, serpenyőben, mindkét oldalát megsütjük.

Lehet ugyanúgy ételek mellé kínálni, mint a hagyományos fasírtot, de nekem pl bőven laktató volt salátával fogyasztva is. Mellé egy kis fokhagymával, és fűszerekkel ízesített joghurtot mártogattam.


Nincsenek megjegyzések: