-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 24 dkg vörösbab (konzerv)
- 8 dkg zabpehely
- 6 dkg kuszkusz
- 1 lilahagyma
- 1 evőkanál házilag készített ételízesítő
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál friss petrezselyemzöld apróra vágva
- cayenne bors ízlés szerint
- só
- a sütéshez kókuszolaj
Elkészítése:
- A kuszkuszt egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi két ujjnyira ellepi. Lefedve állni hagyjuk, amíg a folyadékot felszívja.
- Késes aprítóban a zabpelyhet apróra törjük, majd a hagymát is felaprítjuk vele együtt. A babot lecsöpögtetjük, átmossuk.
- Ezután összegyúrunk mindent, megsózva, a fűszerekkel ízesítve. A masszából fasírtokat készítünk, és egy kevés forró olajon, serpenyőben, mindkét oldalát megsütjük.
Lehet ugyanúgy ételek mellé kínálni, mint a hagyományos fasírtot, de nekem pl bőven laktató volt salátával fogyasztva is. Mellé egy kis fokhagymával, és fűszerekkel ízesített joghurtot mártogattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése