2018. szeptember 25., kedd

Csicseriborsós csili con carne


-->


Hozzávalók 4 személyre:


  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • 20 dkg kukorica (konzerv)
  • 20 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 1-1 piros és zöld színű paprika
  • 1 lilahagyma
  •  2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt csípőspaprika (vagy csilipehely) ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só, kevés citromlé
  • petrezselyemzöld
Elkészítése:


  •  Egy fazékban, kevés olajon megpároljuk az apróra vágott lilahagymát, majd a kockára vágott kétféle paprikát is hozzáadjuk, és egy keveset együtt pirítjuk. 
  • Ezután belekavarjuk a húst, és kavargatva addig pirítjuk, amíg a levét elfőtte. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, meg az oregánót, és 10 percig főzzük. 
  • Végül a kukoricát, a csicseriborsót, meg a reszelt fokhagymát is hozzáadjuk, és lassú tüzön összefőzzük. 
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve csilivel, citromlével, és petrezselyemzölddel fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések: