-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg csont nélküli csirkecomb filé (bőr nélkül)
- 3 nektarin
- 3 dkg aszalt paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 5-6 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- néhány bazsalikomlevél
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A húst megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
- Egy serpenyőben, kevés olajon, 2 percig pirítjuk mindkét oldalát.
- A hagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a paradicsommal együtt egy tepsibe szórjuk. Ezután belerakosgatjuk a hússzeleteket, melocsoljuk a visszamaradt zsiradékkal. Alaposan megsózzuk és borsozzuk, beleszóerjuk a fokhagymacikkeket, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
- Ekkor meglocsoljuk a balzsamecettel elkevert mézzel, illetve kirakjuk barack szeletekkel. További 20-25 percig sütjük, időnként pedig a saját levével meglocsoljuk.. Tálaláskor bazsalikommal megszórjuk.
Tipp: Krumpli- vagy rizsköret illik mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése