2018. szeptember 11., kedd

Mediterrán barackos csirke


-->


Hozzávalók 4 személyre:


  • 80 dkg csont nélküli csirkecomb filé (bőr nélkül)
  • 3 nektarin
  • 3 dkg aszalt paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 5-6 cikk fokhagyma 
  • 2 evőkanál olaj
  • néhány bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • só, őrölt bors
Elkészítése: 


  • A húst megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. 
  • Egy serpenyőben, kevés olajon, 2 percig pirítjuk mindkét oldalát. 
  • A hagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a paradicsommal együtt egy tepsibe szórjuk. Ezután belerakosgatjuk a hússzeleteket, melocsoljuk a visszamaradt zsiradékkal. Alaposan megsózzuk és borsozzuk, beleszóerjuk a fokhagymacikkeket, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  • Ekkor meglocsoljuk a balzsamecettel elkevert mézzel, illetve kirakjuk barack szeletekkel. További 20-25 percig sütjük, időnként pedig a saját levével meglocsoljuk.. Tálaláskor bazsalikommal megszórjuk.
Tipp: Krumpli- vagy rizsköret illik mellé.

Nincsenek megjegyzések: