2018. szeptember 19., szerda

Céklás-almás kókuszgolyó


Idén nem lett túl sok céklám, de ami van, azt igyekszem minél több ételhez felhasználni.
Ebben a desszertben az a legjobb, hogy néhány perc alatt elkészíthetjük, ráadásul tápláló alapanyagokból készül. Nagyon finom, őszi csemege!

Hozzávalók: 

  • 20 dkg alma
  • 15 dkg zabpehely
  • 8 dkg főtt cékla
  • 6 dkg porcukor
  • 7 dkg erdei mogyoró (helyette jöhet dió, vagy mandula is)
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 teáskanál rumaroma
  • csipetnyi só
  • kókuszreszelék a forgatáshoz


Elkészítése: 

  • Először száraz serpenzőben megpirítjuk a mogyorót, majd késes aprítóban ledaráljuk.
  • A zabpelyhet szintén késes aprítóban finomra aprítjuk. Az almát lereszeljük, a céklát pürésítjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. 
  • Kis golyókat formázunk a masszából (ha lágy, tegyük egy kevés időre a hűtőszekrénybe dermedni), és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések: