Idén nem lett túl sok céklám, de ami van, azt igyekszem minél több ételhez felhasználni.
Ebben a desszertben az a legjobb, hogy néhány perc alatt elkészíthetjük, ráadásul tápláló alapanyagokból készül. Nagyon finom, őszi csemege!
Ebben a desszertben az a legjobb, hogy néhány perc alatt elkészíthetjük, ráadásul tápláló alapanyagokból készül. Nagyon finom, őszi csemege!
Hozzávalók:
- 20 dkg alma
- 15 dkg zabpehely
- 8 dkg főtt cékla
- 6 dkg porcukor
- 7 dkg erdei mogyoró (helyette jöhet dió, vagy mandula is)
- 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 teáskanál rumaroma
- csipetnyi só
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
- Először száraz serpenzőben megpirítjuk a mogyorót, majd késes aprítóban ledaráljuk.
- A zabpelyhet szintén késes aprítóban finomra aprítjuk. Az almát lereszeljük, a céklát pürésítjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
- Kis golyókat formázunk a masszából (ha lágy, tegyük egy kevés időre a hűtőszekrénybe dermedni), és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése