Nagyon ízletes, igazi őszies ízű és színű étel, annyira gazdag, hogy egyáltalán nem hiányzik a hús róla!
Hozzávalók 4 személyre:
A tetejére:
- 50 dkg kenyérliszt
- 2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 dl meleg víz
- 1 teáskanál cukor
- 2 csapott teáskanál só
- kevés őrölt bors és szárított oregánó
A tetejére:
- 30 dkg fetasajt
- 20 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
- 2 keményebb fajta alma (téli alma)
- 1 dl joghurt
- 0,5 dl ketchup
- só, szárított oregánó
Elkészítése:
- Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, amjd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Néhány perc alatt sima, rugalmas tésztává dagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük (a dagasztást végezhetjük dagasztógép is).
- A feltéthez a sütőtököt, meg az almát megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. A fetasajtot kockára, a hagymát pedig szeletekre vágjuk. Összekavarjuk a joghurtot ketchuppal.
- A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen, egyenként óvális, vagy téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük joghurttal, majd tetszés szerint kirakjuk a feltéttel.
- Végül sóval és oregánóval megszórjuk, majd 200 fokos, légkeveréses sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük (also-felső sütésen picit több időt igényelhet).
- Tálaláskor díszíthetjük friss bazsalikommal.
Tipp: A sütőtökhöz jól illik a kakukkfű is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése