2018. szeptember 18., kedd

Sütőtök-alma-feta focaccia





Nagyon ízletes, igazi őszies ízű és színű étel, annyira gazdag, hogy egyáltalán nem hiányzik a hús róla!

Hozzávalók 4 személyre:


  • 50 dkg kenyérliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl meleg víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 csapott teáskanál só
  •  kevés őrölt bors és szárított oregánó

A tetejére: 



  • 30 dkg fetasajt
  • 20 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
  • 2 keményebb fajta alma (téli alma)
  • 1 dl joghurt
  • 0,5 dl ketchup
  •  só, szárított oregánó
Elkészítése: 


  • Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, amjd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Néhány perc alatt sima, rugalmas tésztává dagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük (a dagasztást végezhetjük dagasztógép is). 
  • A feltéthez a sütőtököt, meg az almát megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. A fetasajtot kockára, a hagymát pedig szeletekre vágjuk. Összekavarjuk a joghurtot ketchuppal. 
  • A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen, egyenként óvális, vagy téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük joghurttal, majd tetszés szerint kirakjuk a feltéttel. 
  • Végül sóval és oregánóval megszórjuk, majd 200 fokos, légkeveréses sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük (also-felső sütésen picit több időt igényelhet). 
  • Tálaláskor díszíthetjük friss bazsalikommal.
Tipp: A sütőtökhöz jól illik a kakukkfű is.

Nincsenek megjegyzések: