-->
Egy nagyon egészséges, és nagyon finom délutáni sütemény a kávé mellé :) Borús, hűvös őszi időben valódi kényeztetés!
Hozzávalók:
- 30 dkg sült sütőtök
- 15 dkg liszt (hajdinalisztet használtam)
- 12 dkg cukor (eritritet használtam)
- 8 dkg étcsokoládé (legalább 50 % kakaótartalmú)
- 5 dkg aszalt vösöráfonya
- 2,5 dkg olvasztott vaj )vagy kókuszzsír)
- 1 dl tej
- 4 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília aroma
- 0,5 teáskanál őrölt gyömbér
- 0,5 teáskanál őrölt fahéj
- csipetnyi só
A tetejére:
- 25 dkg krémes tehéntúró
- 2-3 evőkanál porcukor
- néhány csepp vanília aroma
- kevés reszelt citromhéj
Elkészítése: A csokoládét apró darabokra törjük. A megsült
sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, és egy tálban a vajjal, a tejjel, a
vaníliával, a sóval, meg a fűszerekkel összeturmixoljuk. Az egész tojásokat
mixerrel nagyon habosra kavarjuk (3-4 percig), a végén a cukrot is hozzáadjuk.
A fűszeres sütőtök pürét, a csokoládét, meg az áfonyát beleforgatjuk
beleforgatjuk, végül pedig a szódabikarbónával elkevert lisztet is. A masszát
egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk, majd 180 fokos sütőben
tűpróbáig sütjük. A tetejére kikavarjuk a túrót a hozzávalókkal, és tálalás
előtt a sütemény tetejére simítjuk.
Tipp: A sütőtököt nyersen vágjuk szeletekre, majd egy
tepsin, 200 fokon süssük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése