Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 2,5 dl langyos tej
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 tasak szárított élesztő (7 g)
- csipetnyi só
- 20 dkg darált dió
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál vaj
- kevés tej
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, majd néhány perc alatt sima, rugalmas tésztává dagasztjuk. A vajat a dagasztás végén adjuk hozzá. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, majd a cukorral és a dióval összekavarjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, amennyitől krémes lesz.
- Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a diós tölteléket egyenletesen szétoszlatjuk rajta.
- A tészta két oldalát a közepére hajtjuk, így egy három rétegből álló téglalapot kapunk. Felvágjuk kétujjnyi vastagságú csíkokra, és mindeniket megcsavarjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 15 percig kelni hagyjuk.
- Végül lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, és 200 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése