Hozzávalók:
- 70 dkg szilva
- 10 dkg őrölt dió
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- a tetejére: 5 dkg dió durvára aprítva, 5 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
- Először a tojássárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd a vajat, meg a citromhéjat is belekavarjuk.
- A lisztet összekavarjuk a dióval, a fahéjjal, meg a sütőporral, és a vajas keverékbe dolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
- Egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk.
- A szilvát megmossuk, ketté szedjük, kimagozzuk, és kirakosgatjuk vele a tésztát.
- Megszórjuk fahéjas cukorral, illetve dióval, majd 180 fokos sütőben megsütjük (tűpróba!).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése