2018. augusztus 2., csütörtök

Grillezett pikáns csirkedarabok zöld csípős szósszal


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 6 csirke felsőcomb
  • 6 csirkeszárny

A páchoz: 
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 0,5 teáskanál oregánó, őrölt bors

A csípős szószhoz: 

  • 1 zöld csípőspaprika
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 dl majonéz
  • 0,5 dl joghurt
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0,5 teáskanál só
  • kevés őrölt bors


Elkészítése: 

  • A páchoz valókat kikavarjuk, majd egy tálban a húsokkal alaposan összeforgatjuk. Néhány órára, vagy egy egész éjszakára hideg helyen pácoljuk. 
  • A szószhoz a csípőst, a fokhagymát, meg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. 
  • A húst szénen grillezzük, minden oldalán szép pirosra, ropogósra. Végül a csípős szósszal kínáljuk.

Megj: Hogy a hús hamarabb és jobban elkészüljön a grillrácson, érdemes előfőzni, legalább 20-30 percet. Majd ezután pácoljuk be.

Nincsenek megjegyzések: