-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 csirke felsőcomb
- 6 csirkeszárny
A páchoz:
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 evőkanál citromlé
- 4 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 teáskanál oregánó, őrölt bors
A csípős szószhoz:
- 1 zöld csípőspaprika
- 1 marék petrezselyemzöld
- 2 cikk fokhagyma
- 1 dl majonéz
- 0,5 dl joghurt
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 0,5 teáskanál só
- kevés őrölt bors
Elkészítése:
- A páchoz valókat kikavarjuk, majd egy tálban a húsokkal alaposan összeforgatjuk. Néhány órára, vagy egy egész éjszakára hideg helyen pácoljuk.
- A szószhoz a csípőst, a fokhagymát, meg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük.
- A húst szénen grillezzük, minden oldalán szép pirosra, ropogósra. Végül a csípős szósszal kínáljuk.
Megj: Hogy a hús hamarabb és jobban elkészüljön a
grillrácson, érdemes előfőzni, legalább 20-30 percet. Majd ezután pácoljuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése