2018. július 31., kedd

Paradicsomos zöldborsó főzelék



Beérett az idei zöldborsó, a nagy része már betakarítva, a fagyasztóban.

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 20 dkg paradicsom (konzerv)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • ízlés szerint édesítő pl nádcukor, nyírfacukor, vagy eritrit
  • citromlé vagy balzsamecet
  • só, őrölt bors
  • csilipaprika

Elkészítése: 

  • Egy edényben kókuszolajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát megdinsztlejük rajta. 
  • Megszórjuk 1 evőkanálnyi zabliszttel, lepirítjuk kavargatva, majd felöntjük paradicsommal. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, illetve hozzáadunk 1 dl vizet, és kb 5 percig főzzük. 
  • Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel amennyi éppen csak ellepi, és 8-10 perc alatt puhára főzzük. 
  • Végül joghurttal dúsítjuk, illetve édesítővel és citromlével beállítjuk a megfelelő édes-savanyú ízeket. Ha szükséges, csilivel csípősre ízesítjük.

Tipp: Kókuszolajon sült tükörtojással fogyaszthatjuk.


--> -->

Nincsenek megjegyzések: