-->
Hozzávalók 4 személyre a tésztához:
- 50 dkg gliszt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 tasak szárított élesztő (7 g)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 3 dl víz
A feltéthez:
- 40 dkg joghurt
- 30 dkg camembert sajt
- 6 dkg sonka
- 3 teáskanál kakukkfű
- 2 alma
- só, őrölt bors
- néhány bazsalikomlevél
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, megdagasztjuk alaposan (a dagasztást gép is végezheti, 4-5 perc), és egy tába tesszük.
- Langyos helyen, letakarva kb 40 perc alatt megkelesztjük.
- Közben előkészítjük a feltéthez valókat: az almát cikkekre vágjuk, a sajtot szeletekre.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen óvális alakúra kinyújtjuk, és megkenjük joghurttal.
- Kirakjuk almával, sonkával, és camembert sajttal. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal, majd 200 fokos sütőben kb 20 percog sütjük.
- Tálaláskor ferdén vékony csíkokra felvágjuk, és bazsalikomlevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése