2018. július 25., szerda

Alma-camembert kenyérlángos


-->



Hozzávalók 4 személyre a tésztához: 

  • 50 dkg gliszt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 tasak szárított élesztő (7 g)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl víz

A feltéthez: 

  • 40 dkg joghurt
  • 30 dkg camembert sajt
  • 6 dkg sonka
  • 3 teáskanál kakukkfű
  • 2 alma
  • só, őrölt bors
  • néhány bazsalikomlevél

Elkészítése:

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, megdagasztjuk alaposan (a dagasztást gép is végezheti, 4-5 perc), és egy tába tesszük.
  • Langyos helyen, letakarva kb 40 perc alatt megkelesztjük.
  • Közben előkészítjük a feltéthez valókat: az almát cikkekre vágjuk, a sajtot szeletekre.
  • A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen óvális alakúra kinyújtjuk, és megkenjük joghurttal.
  • Kirakjuk almával, sonkával, és camembert sajttal. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal, majd 200 fokos sütőben kb 20 percog sütjük.
  • Tálaláskor ferdén vékony csíkokra felvágjuk, és bazsalikomlevéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: