-->
Csak úgy ontja termését a málnabokrunk..nem is bokor, hanem egy igazi málnavészünk lett az évek során, alig győzzük szedni.
Minden évben készül belőle dzsem, néhány sütemény, és néhány kiló megy a fagyóba télire.
Minden évben készül belőle dzsem, néhány sütemény, és néhány kiló megy a fagyóba télire.
Hozzávalók:
- 30 dkg zabpehely
- 15 dkg dió
- 1 banán
- 7 dkg kókuszolaj
- 2 evőkanál méz
- csipetnyi só
- 2 evőkanál chia mag
- 1 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 dkg friss málna
- 4 evőkanál cukor (édesítőt használtam, eritrit és stevia)
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A chia magot 6 evőkanál vízbe áztatjuk, 20 percre.
- A zabpelyhet, meg a diót késes aprítóban finomra aprítjuk. Ezután egy tálban kikavarjuk banánnal, tejjel, kókuszolajjal, mézzel, sóval, sütőporral, illetve a chia magos keverék felével.
- Egy sütőpapírral bélelt kis méretű tepsibe nyomkodjuk a massza felét.
- A málnát összeturmixoljuk cukorral, és a chia magos keverék másik felével, majd a tésztára simítjuk.
- A maradék tésztát rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Megj: Kókuszolaj helyett vajat is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése