2018. július 22., vasárnap

Málnás zabszelet


-->

Csak úgy ontja termését a málnabokrunk..nem is bokor, hanem egy igazi málnavészünk lett az évek során, alig győzzük szedni.
Minden évben készül belőle dzsem, néhány sütemény, és néhány kiló megy a fagyóba télire.

Hozzávalók: 

  • 30 dkg zabpehely
  • 15 dkg dió
  • 1 banán
  • 7 dkg kókuszolaj
  • 2 evőkanál méz
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1 dl tej 
  • 1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez: 

  • 30 dkg friss málna
  • 4 evőkanál cukor (édesítőt használtam, eritrit és stevia)
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítése: 

  • A chia magot 6 evőkanál vízbe áztatjuk, 20 percre. 
  • A zabpelyhet, meg a diót késes aprítóban finomra aprítjuk. Ezután egy tálban kikavarjuk banánnal, tejjel, kókuszolajjal, mézzel, sóval, sütőporral, illetve a chia magos keverék felével. 
  • Egy sütőpapírral bélelt kis méretű tepsibe nyomkodjuk a massza felét. 
  • A málnát összeturmixoljuk cukorral, és a chia magos keverék másik felével, majd a tésztára simítjuk.
  • A maradék tésztát rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Megj: Kókuszolaj helyett vajat is használhatunk.


Nincsenek megjegyzések: