2018. július 6., péntek

Vöröslencse főzelék padlizsánfasírttal


-->


Hozzávalók 4 személyre:


  • 20 dkg vöröslencse 
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 babérlevél
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál nyírfacukor vagy eritrit
  • só, őrölt bors

A padlizsánfasírthoz: 

  • 1 nagyobb padlizsán (40 dkg)
  • 1 lilahagyma apróra vágva
  • 1 tojás
  • 3 dkg szikkadt kenyér apróra zúzva (teljes kiőrlésű)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  •  néhány bazsalikomlevél
  • só, őrölt bors
  • a sütéshez kókuszolaj
Elkészítése: 


  • A főzelékhez az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, meg a paprikát. Megkavargatjuk, hozzáadjuk a megmosott lencsét, és sós, ételízesítős vízben puhára főzzük. Egy részét összeturmixoljuk, ezzel sűrítve a főzeléket, majd tejszínnel, cukorral, borssal, és balzsamecettel ízesítjük, dúsítjuk. 
  • A fasírthoz a padlizsánt megmossuk, apró kockára vágjuk, és egy kevés kókuszolajon, egy serpenyőben megpároljuk. Ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd korongokat formázunk belőle, és forró kókuszolajon mindkét oldalán pirosra sütjük. 
  • A főzelék mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: