-->
Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánfasírthoz:
- 20 dkg vöröslencse
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 babérlevél
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál nyírfacukor vagy eritrit
- só, őrölt bors
A padlizsánfasírthoz:
- 1 nagyobb padlizsán (40 dkg)
- 1 lilahagyma apróra vágva
- 1 tojás
- 3 dkg szikkadt kenyér apróra zúzva (teljes kiőrlésű)
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- néhány bazsalikomlevél
- só, őrölt bors
- a sütéshez kókuszolaj
Elkészítése:
- A főzelékhez az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, meg a paprikát. Megkavargatjuk, hozzáadjuk a megmosott lencsét, és sós, ételízesítős vízben puhára főzzük. Egy részét összeturmixoljuk, ezzel sűrítve a főzeléket, majd tejszínnel, cukorral, borssal, és balzsamecettel ízesítjük, dúsítjuk.
- A fasírthoz a padlizsánt megmossuk, apró kockára vágjuk, és egy kevés kókuszolajon, egy serpenyőben megpároljuk. Ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd korongokat formázunk belőle, és forró kókuszolajon mindkét oldalán pirosra sütjük.
- A főzelék mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése