Ezidáig a legfinomabb krémdesszert, amit készítettem. Nagyon selymes, krémes, és kellemes ízű, és a kedvenc cukormentes kekszemmel készült (Gullon márka).
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg omlós keksz (cukormentes kekszet használtam)
- 15 dkg cukor (eritrit)
- 5 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál liszt (tápióka kemémyítőt használtam)
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A kekszet késes aprítóban darabosra aprítjuk (esetleg ennek hiányában ledaráljuk).
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy kisebb edényben a cukorral, a liszttel, meg egy kevés tejjel elkeverjük. Felöntjük a maradék tejjel, és lassú tüzön, folytonosan kavargatva, sűrűre főzzük. Egy fóliával letakarjuk, és langyosra hűtjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez forgatjuk.
- Végül összeállítjuk az édességet desszertes poharakba: először 2-2 evőkanál kekszmorzsát szórunk, erre a krémet egyformán elosztjuk, végül pedig a maradék morszával megszórjuk. Citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.
Tipp: Gyümölcsöt (pl bogyósokat) is adhatunk hozzá
díszítésként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése