2018. augusztus 16., csütörtök

Vaníliakrém



Ezidáig a legfinomabb krémdesszert, amit készítettem. Nagyon selymes, krémes, és kellemes ízű, és a kedvenc cukormentes kekszemmel készült (Gullon márka).

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 15 dkg omlós keksz (cukormentes kekszet használtam)
  • 15 dkg cukor (eritrit)
  • 5 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt (tápióka kemémyítőt használtam)
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítése: 

  • A kekszet késes aprítóban darabosra aprítjuk (esetleg ennek hiányában ledaráljuk). 
  • A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy kisebb edényben a cukorral, a liszttel, meg egy kevés tejjel elkeverjük. Felöntjük a maradék tejjel, és lassú tüzön, folytonosan kavargatva, sűrűre főzzük. Egy fóliával letakarjuk, és langyosra hűtjük. 
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez forgatjuk. 
  • Végül összeállítjuk az édességet desszertes poharakba: először 2-2 evőkanál kekszmorzsát szórunk, erre a krémet egyformán elosztjuk, végül pedig a maradék morszával megszórjuk. Citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.

Tipp: Gyümölcsöt (pl bogyósokat) is adhatunk hozzá díszítésként.

Nincsenek megjegyzések: